Upptäck Stora Sköndal

I Stora Sköndal hittar du en underbar natur- och parkmiljö, en dold pärla i södra Stockholm. Med härligt läge vid Drevviken bjuder området på stora grönytor, badplatser, grillplatser och möjlighet att vara precis hur aktiv eller lat du vill. Välkommen till Stora Sköndal i sommar, här finns gott om plats för alla!

Vy över strandområde med badbryggor och sandstrand, bassäng, banor för tennis och volleyboll, solbrygga och gröna gräsytor.

Det här finns på Stora Sköndal

 • Stort trädäck i flera etage och brygga ut i sjö.

  Bad- och solbryggor

  På Stora Sköndal kan du bada från strand, klippa eller brygga. Vid Drevvikens strand finns barnvänliga Sköndalsbadet med bad från både strand och brygga. Nedanför Kristinahuset finns en stor, härlig solbrygga. Alldeles intill ligger gångstråket Lövudden med bad från både klippor och brygga. Packa för en heldag med bad och häng på någon av de stora härliga grönytorna.

  Läs mer om var du kan bada och sola på Stora Sköndal
 • En man och en ung kvinna promenerar med en hund på en grusväg, omgivna av lummig lövskog.

  Jogging- och promenadstråk

  Längs med Drevvikens strand finns flera härliga vägar för löpning och promenader. Spåren tar dig utmed lummiga Talludden och Lövudden. Från området når du även Flatens Naturreservat.

 • En grupp killar spelar beachvolleyboll en varm sommardag.

  Tennisbana och beachvolleyplan

  På området finns en fin tennisbana och en nyanlagd beachvolleyplan, som du kan använda när helst andan faller på.

 • Tre personer spelar boule en solig sommardag. I bakgrunden grönska och en sjö.

  Boulebanor

  Testa din träffsäkerhet på någon av de två boulebanor som ligger alldeles nära parkeringen vid Sköndalsbadet.

 • En tvåmanskajak med två paddlare på stilla sjö.

  Kajakpaddling

  Nere vid strandkanten - mellan Sköndalsbadet och solbryggan - kan du hyra kajak från en obemannad Kayakomat. Både solokajak och tandemkajak finns att hyra och du betalar enkelt i förväg. Flytväst och paddel ingår.

  Läs mer och boka kajak
 • Utegym

  Precis vid Sköndalsbadet och utomhuspoolen finns ett utegym. Det är anpassat för alla oavsett ålder, kön och eventuella funktionshinder. Med utsikt över Drevviken kan du träna hela kroppen, vare sig du kommer till fots eller på hjul. Gymmet sköts av Stockholms stad.

  All information om utegymmet
 • Gult, äldre hus med terrasser i flera etage. I förgrunden färgglada, tulpanrabatter.

  Nice Valley restaurang och café

  Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du Kristinahuset, med café och restaurang Nice Valley. På Nice Valley kan du ta en ta en glass, fika, luncha eller bjuda upp till en fest i en unik miljö. Lite längre bort ligger Växthuset, som liksom Kristinahuset kan bokas för sammankomster såsom bröllop, konferenser och fest. Håll utkik på Nice Valleys Instagram för vad de har på gång @nicevalleyrestaurant.

  Lunchmeny, öppettider och bokningar av Nice Valley
 • Rund stenbumling i skogsglänta med utsikt över vattnet.

  Kärnordsvandring

  Vill du promenera i stillhet finns här en pilgrimsvandring med kärnord på stenar som ledsagare längs vägen. Vandringen är en ca två kilometer naturskön sträcka längs Drevvikens strand som ger möjlighet till både eftertanke och reflektion. Totalt passerar du nio stenar, med text av författaren och teologen Margareta Melin. Naturstenarna kommer från Ekerö, blästrade av en stenhuggare från Enskede.

  Öppna karta som pdf

Du hittar de flesta av aktiviteterna längs Drevvikens strand. Välkommen!