Göra i området

Det finns mycket att göra på Stora Sköndal, med sitt härliga läge vid natur och vatten. Här finns stora grönytor, badplatser, grillplatser och möjlighet att vara precis hur aktiv eller lat du vill.

 • En man och en ung kvinna promenerar med en hund på en grusväg, omgivna av lummig lövskog.

  Jogging- och promenadstråk

  Längs med Drevvikens strand finns flera härliga vägar för löpning och promenader. Spåren tar dig utmed Talludden och Lövudden där du kan stanna till vid brygga och klippor för både bad eller avkoppling. Från området når du även Flatens Naturreservat.

 • En grupp killar spelar beachvolleyboll en varm sommardag.

  Tennisbana och beachvolleyplan

  På området finns en bokningsbar tennisbana som är öppen för alla. Här finns också en nyanlagd beachvolleyplan, som du kan använda när helst andan faller på. Boll och vev till nätet finns i närliggande redskapsbod.

 • Vinteraktiviteter

  Vintertid är vinterbad, skridskoåkning på Drevviken och pulkaåkning i backen nedanför Kristinahuset populära aktiviteter. Vid bra is plogar Stockholms stad en ca 2 mil bana längs Drevviken, som sträcker sig hela vägen till Tyresö.

 • Stort trädäck i flera etage och brygga ut i sjö.

  Bad- och solbryggor

  På Stora Sköndal kan du bada från strand, klippa eller brygga. Vid Drevvikens strand finns barnvänliga Sköndalsbadet med bad från både strand och brygga. Nedanför Kristinahuset finns en stor, härlig solbrygga. Rampen ner till bryggan är rullstolsanpassad. Alldeles intill ligger gångstråket Lövudden med bad från både klippor och brygga. Packa för en heldag med bad och häng på någon av de stora härliga grönytorna.

 • Utomhuspool

  Stora Sköndals uppvärmda utomhuspool är till för dig som har någon form av funktionsnedsättning och behöver extra hjälpmedel. Du är välkommen tillsammans med din familj, annan närstående eller medhjälpare. Badkort för hela ssommaren är kostnadsfritt. Kortet kvitteras ut hos badvakterna vid badet. Har du inget synligt funktionshinder ska ett läkarintyg visas upp första gången. Anläggningen är ett av få utomhusbad i Stockholm för dig med funktionsnedsättning. Ansvarig för verksamheten är Stockholm Stad/Idrottsförvaltningen.

  Öppettider och mer information om utomhuspoolen
 • Gult, äldre hus med terrasser i flera etage. I förgrunden färgglada, tulpanrabatter.

  Nice Valley restaurang och café

  Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du Kristinahuset, med caféet och restaurangen Nice Valley. På Nice Valley kan du ta en fika, luncha eller bjuda upp till en fest i en unik miljö. Lite längre bort ligger Växthuset, som liksom Kristinahuset kan bokas för sammankomster såsom bröllop, konferenser och fest. Håll utkik på Nice Valleys Instagram för vad de har på gång @nicevalleyrestaurant.

  Lunchmeny, öppettider och bokningar av Nice Valley
 • Rund stenbumling i skogsglänta med utsikt över vattnet.

  Kärnordsvandring

  Vill du promenera i stillhet finns här en pilgrimsvandring med kärnord på stenar som ledsagare längs vägen. Vandringen är en ca två kilometer naturskön sträcka längs Drevvikens strand som ger möjlighet till både eftertanke och reflektion. Totalt passerar du nio stenar, med text av författaren och teologen Margareta Melin. Naturstenarna kommer från Ekerö, blästrade av en stenhuggare från Enskede.

  Öppna karta som pdf
 • Tre personer spelar boule en solig sommardag. I bakgrunden grönska och en sjö.

  Boulebanor

  Testa din träffsäkerhet på någon av de två boulebanor som ligger alldeles nära parkeringen vid Sköndalsbadet.

 • Gymredskap i trä, omgiven av träd och vid en sjö.

  Utegym

  Precis vid Sköndalsbadet och utomhuspoolen finns ett utegym. Det är anpassat för alla oavsett ålder, kön och eventuella funktionshinder. Med utsikt över Drevviken kan du träna hela kroppen, vare sig du kommer till fots eller på hjul. Gymmet sköts av Stockholms stad.

  All information om utegymmet
 • Paddlare i kajaker syns bakifrån, glida fram på en stilla sjö.

  Hyr kajak från Kayakomat

  Nere vid strandkanten - mellan Sköndalsbadet och solbryggan - kan du hyra kajak från en obemannad automat. Både solokajak och tandemkajak finns att hyra och du betalar enkelt i förväg. Flytväst och paddel ingår.

  Läs mer och boka kajak