Välkommen hit!

Stora Sköndal ligger vackert beläget söder om Stockholm vid Drevviken med lummiga ekstråk och historiska byggnader. Stora Sköndal är en plats som både ger ro och erbjuder närhet till storstadslivets alla möjligheter.

Området idag

 • Jogging- och promenadstråk

  Längs med Drevvikens strand finns flera härliga vägar för löpning och promenader. Spåren tar dig utmed Talludden och Lövudden där bryggor och klippor finns för både bad och avkoppling. Från området når du även Flatens Naturreservat.

 • Utegym och tennisbana

  På området finns ett utegym och en bokningsbar tennisbana som är öppen för alla. Utegymmet är anpassat för alla oavsett ålder, kön och eventuella funktionsförhinder. Med utsikt över Drevviken kan du träna hela kroppen oavsett om du kommer till fots eller på hjul.

 • Vinteraktiviteter

  Vintertid är skridskoåkning runt Drevviken och pulkaåkning i backen nedanför Kristinahuset populära tillhåll. Den plogade isbanan längs Drevviken är ca 2 mil och sträcker sig hela vägen till Tyresö.

 • Bad- och solbryggor

  Bada från strand, bryggor eller klippor. Stora härliga grönområden med grillplatser inbjuder till aktivitet eller avkoppling. På området finns flera promenadstråk och café Nice Valley i Kristinahuset har servering. Längs Drevvikens strand finns barnvänliga Sköndalsbadet med bad från både strand och brygga. Nedanför Kristinahuset finns en stor solbrygga som passar för både bad och avkoppling. Rampen ner till bryggan är rullstolsanpassad. Alldeles intill ligger gångstråket Lövudden med bad från både klippor och brygga.

 • Utomhuspool

  Stora Sköndals uppvärmda utomhuspool är till för dig som har någon form av funktionsnedsättning och behöver extra hjälpmedel. Du är välkommen tillsammans med din familj, annan närstående eller medhjälpare. Badkort för hela säsongen är kostnadsfritt. Har man inget synligt funktionshinder ska ett läkarintyg visas upp första gången. Badkortet gäller för dig som är funktionshindrad med familj. Kortet kvitteras ut hos badvakterna vid badet. Anläggningen är ett av få utomhusbad i Stockholm för dig med funktionsnedsättning. Ansvarig för verksamheten är Stockholm Stad/Idrottsförvaltningen.

  Mer information om öppettider hittas här.
 • Nice Valley och Sweet Valley

  Med ett fantastiskt läge på höjden ut mot sjön Drevviken hittar du Kristinahuset som drivs av caféverksamheten Nice Valley. På Nice Valley kan du ta en fika, luncha eller bjuda upp till en fest i en unik miljö i Stockholm. Lite längre bort ligger Växthuset som förvandlats till en glassbar – Sweet Valley under sommartider. Glassbaren Sweet Valley i Växthuset bjuder på ett brett utbud av den godaste glassen. Kristinahuset och Växthuset kan också bokas för sammankomster såsom bröllop, konferenser och fest. Både Nice Valley och Sweet Valley drivs av Sköndalsbon Martin Johansson, han har jobbat som kock i över 20 år och nu senast drivit egen cateringfirma. Han blev uppmärksammad i media under coronakrisen när han öppnade upp en lunchrestaurang utanför sitt hem i Lilla Sköndal när alla ordinarie uppdrag avbokades. Håll utkik på deras Instagram för öppettider och events @nicevalleyrestaurant.

  Mer information om öppettider och meny hittas här.
 • Kärnordsvandring

  En pilgrimsvandring med kärnord på stenar i naturen som ledsagare längs vägen. Vandringen är en ca två kilometer naturskön sträcka längs Drevvikens strand som ger möjlighet till både eftertanke och reflektion. Nio stenar med text av författaren och teologen Margareta Melin. Naturstenarna kommer från Ekerö, blästrade av en stenhuggare från Enskede.

  Öppna karta som pdf.
 • KAYAKOMAT

  Nere vid strandkanten mellan stranden och bryggorna - alldeles intill grillplatsen - kan du hyra kajak från en obemannad automat. Både SUP, solokajak och tandemkajak finns att hyra och du betalar enkelt i förväg. Flytväst och paddel ingår när du bokar.

  Mer information om öppettider och meny hittas här.
 • Stand Up Paddle

  SUP-Stand Up Paddle

  Sweet Valley som huserar i Växthuset sommartid har SUP-uthyrning. Du kan välja bland brädor i olika svårighetsgrader, flytvästar finns också. Brädorna bokas på plats. Uthyrningen gäller endast sommartid, håll utkik på deras Instagram för uppdateringar @nicevalleyrestaurant.

  Mer information om öppettider och meny hittas här.